S.W.E.M

SWEM-VRIENDEN  VZW.

DE CLUB IS ONTSTAAN UIT DE FONS WAUTERSCLUB STEKENE en BOUDELO MOERBEKE-WAAS, gewezen onderafdeling van de WASE ZWEMCLUB OP 17 JANUARI 1987.

 DE ZETEL VAN DE CLUB GEVESTIGD IN   MOERBEKE-WAAS

TULPENLAAN  12

TEVENS ZIJN WE OOK LID VAN DE SPORTRAAD VAN LOKEREN, STEKENE EN MOERBEKE-WAAS

SWEM IS OOK AANGESLOTEN BIJ DE VLAAMSE ZWEMFEDERATIE EN DE KONINLIJKE BELGISCHE  ZWEMBOND.
Zoals de naam S.W.E.M. VRIENDEN  VZW al laat vermoeden, hebben wij de doelstelling een familieclub te zijn.  De naam van de club hebben we gevormd met de beginletters van de gemeenten waar onze eerste leden afkomstig van waren: Stekene, Wachtebeke, Eksaarde en Moerbeke-Waas en onze zwemclub bestaat nu reeds meer dan 25 jaar.
Bij ons zijn alle leden van het gezin welkom, dus zowel oma als opa, mama en papa als het kleine broertje of zusje kunnen samen sporten.

Zwemmen is een sport waarbij elke spier van het lichaam getraind wordt en die weinig kwetsuren teweegbrengt. Kunnen zwemmen is ook in het dagelijkse leven van groot belang. Niet alleen wanneer men bijvoorbeeld op vakantie wil gaan, maar ook om zichzelf of iemand anders te redden in moeilijke omstandigheden. Alle zwemmers van alle leeftijdsgroepen worden in onze club begeleid en alle zwemstijlen worden aangeleerd. Zwemmers die gewoon enkele baantjes willen trekken kunnen ook bij ons terecht.

Het ganse jaar door, wordt er gezwommen in het binnenbad van het PROVINCIAAL DOMEIN PUYENBROECK in WACHTEBEKE, ook tijdens de zomerperiode.

De leden komen uit 20 verschillende gemeentes. Van de jeugd en masters zijn er die op regelmatige basis wedstrijden zwemmen. Dan zijn er in de zomerperiode een aantal zwemmers die in open water zwemmen, dit wil zeggen: in vijvers, rivieren of in kanalen, zoals van Damme naar Brugge in de Damse vaart. Deze wedstrijden gaan over een afstand van 1000 meter tot en met 5000 meter en worden over gans België gezwommen.

Nu reeds enkele jaren hebben we ‘ijsberen‘ in de club. Deze mensen zwemmen in water met een temperatuur van 2 à 3 graden over een minimum afstand van 25 meter.

Enkele keren per jaar organiseert de club een clubwedstrijd waarbij onze leden kunnen zien welke vorderingen ze maken.

Ook organiseert de club verschillende wedstrijden op nationaal en provinciaal niveau zowel in binnenbad als in open water.

Een jaarlijkse uitstap en tal van andere activiteiten horen er natuurlijk ook bij.

Tot binnenkort

S.W.E.M. Team