Masters

Masters

Bent u ouder dan 25jaar?
Misschien heeft u in uw jeugd nog geproefd van competitie zwemmen en wil u op recreatief niveau terug uw zwemprestaties een beetje onderhouden?
Komt u regelmatig mee zwemmen met de kinderen en wil u ze graag voor blijven?
Dan is het masterzwemmen misschien wel iets voor u!

Wie kan master worden?

Iedereen  vanaf 25 jaar . (tussen 20 en 25 jaar ben je wel al pre-master en kan je deelnemen  aan masterwedstrijden)
Iedereen die minstens één zwemstijl voldoende onder de knie heeft om 50m in wedstrijd mee te zwemmen.

Hoe word ik master?

Maak je interesse kenbaar bij iemand van de trainers of bestuur! Het secretariaat van S.W.E.M. zal voor jou een licentie aanvragen bij de Belgische zwembond. Vanaf dat moment kan je deelnemen aan officiële wedstrijden.

Wat kost het mij om master te worden?
Behalve een nieuwe zwembroek of zwempak op tijd en stond, kost het je niets meer dan de je jaarlijks lidgeld en het inkomgeld per zwembeurt. Niets meer dus dan recreatief zwemmen.

Hoeveel moet ik trainen als master?

Zoveel je zelf wenst!
Er wordt tijdens de training in groep gezwommen, een aparte trainer voor de masterzwemmers is er niet specifiek. Er zwemt echter veel ervaring rond in onze club, voor raad en daad kom je zeker iemand tegen die je wat tips kan geven. Wees niet bedeesd en vraag maar raak!

Wat is een master wedstrijd?

Er zijn een tiental wedstrijden voor master per jaar over Vlaanderen of soms daar iets buiten, de meeste gaan door op zaterdagavond.
Op deze wedstrijden komen zo wat alle disciplines van het zwemmen aan bod. Alle leefdtijdscategorieën, mannen en vrouwen zwemmen gemengd tijdens de reeksen. In de uitslag wordt alles wel per categorie opgesplitst.
Vooral de ontspannen sfeer maar ook de gedrevenheid onder de masterzwemmers maakt het zeker de moeite waard om deel te nemen!

Hoe schrijf ik mij in voor een wedstrijd?

Door de verantwoordelijke  voor het inschrijven voor de wedstrijden wordt

het voorprogramma  naar iedere master opgestuurd  via mail  en op de website geplaatst.  Daarna kan je doorgeven  wat je wil zwemmen.

Overtuigd? Geef ons dan zeker een seintje, we geven je graag meer uitleg en tips!
Vergeet ook niet dat je met je zwemlicentie als master ook kan deelnemen aan het openwater zwemmen of ijsberen!